Calder Woodburn Rest Area

The Calder Woodburn Rest Area is an iconic public facility located adjacent to the Goulburn Valley Highway. Undertaken with VicRoads, the brief called for a tough piece of urban infrastructure that would encourage drivers to take time to rest during long journeys. The roof serves as both shelter and sign within the landscape, celebrating the culture of the road and acting as a nodal point in a continuing journey. This facility provides a vital role in reducing driver fatigue and reducing accidents.

Location
Goulburn Valley Highway Shepparton Vic Australia

Completion Date
2008

Photographer
John Gollings

2010 ASI Steel Awards, Winner Steel Design Award Small Project\r\n2010 Interior Design Awards, Winner Colour in Commercial Design\r\n2010 Interior Design Awards, Commendation Public Award\r\n2009 CCAA Public Domain Awards, Winner Public Artwork Award\r\n2009 AIA Victorian Architecture Awards, Winner Colourbond Steel Award

Previous Urban Design / Infrastructure Project:
Harbour Esplanade Redevelopment - Stage 1

Next Urban Design / Infrastructure Project:
Harbour Esplanade Masterplan