Great Wall of Warburton

On an elevated site set amongst native bushland with rolling views to the north, the Great Wall of Warburton presents a mute block wall embedded into the site. The wall forms a protective courtyard space continuing BKK’s interest in the relationship between building and landscape through a type of embedded occupation. Internal organisation is anchored around the wall and orientated towards the views and sunlight. Spaces unfold with a rich materiality that reflects the landscape as one moves through the house. The project further explores BKK’s interest in the way in which a drawn line becomes a wall that acts to claim space and mark territory.

Location
Warburton Vic Australia

Completion Date
2008

Photographer 
Shannon McGrath

2009 Interior Design Awards,
Commendation

Previous Residential Project:
Boundary House

Next Residential Project:
Habitat21 – House 3